Wenshuwelijk Stichting Make A Wedding Wish Nederland

Gepubliceerd op 21 juli 2024 om 14:25
Welkomsbord met de namen van het bruidspaar bij de entree van de trouwlocatie.

Als Weddingplanner ben ik aangesloten bij Stichting Make-A-WeddingWish Nederland. Een stichting die wenshuwelijken verzorgt. Op het moment dat ik deze stichting leerde kennen wist ik meteen dat ik mij hier voor als vrijwilliger wilde gaan inzetten. Ik vertel je in dit blog graag meer over mijn eerste ervaring, over het eerste wenshuwelijk dat ik mocht organiseren. 

 

Trouwringen in een koper kleurig ringendoosje met moss en gipskruid..

Wat is een wenshuwelijk?

Een goede vraag, wat is een wenshuwelijk eigenlijk? Bij de Stichting komen aanvragen binnen van koppels waarvan één van de twee ernstig ziek is en binnenkort komt te overlijden en die de wens hebben nog te trouwen. 

Welkomshaag. Bruid komt aan in de bruidsauto; een prachtige oldtimer, versierd met bloemen.

Stichting Make a Wedding Wish Nederland

Deze stichting zorgt voor het uitkomen van deze wens. Bij de Stichting zijn diverse weddingplanners aangesloten, ingedeeld per regio. Als er een aanvraag binnenkomt wordt er gevraagd wie op dat moment kan helpen. Per wenshuwelijk zijn er altijd twee weddingplanners actief. Natuurlijk om de taken te kunnen verdelen, maar ook om elkaar morele support te bieden. Want ja, het kan nogal confronterend zijn.

Sweettable. Bruidstaart met gouden cake topper met het woord Love. Gipskruid op taart en cupcakes. Bordje met de tekst Loving you is a piece of cake.

Mijn eerste Wenshuwelijk

Bij de Stichting kwam een aanvraag binnen van een koppel uit Arnhem, waarvan de man ernstig ziek is. Ik hoefde er geen seconde over na te denken. Arnhem, dat is voor mij om de hoek! Ik werd gekoppeld aan een andere weddingplanner, Corrie Weijers van www.peperenzout.nl  

Ondanks dat wij elkaar nog nooit eerder hadden ontmoet, verliep de samenwerking vanaf het begin erg goed. Voor ons beiden was dit ons eerste wenshuwelijk, wat het extra speciaal maakte. 

Bruid komt aan met bruidsjonkers. Op de voorgrond margrietjes en op de achtergrond park Sonsbeek in Arnhem.

Kennismaking met het bruidspaar

Nadat Corrie en ik het e.e.a. hadden voorbereid zijn wij bij het bruidspaar op bezoek gegaan. We werden verwelkomt door het koppel en een goede vriendin van hen. Die middag hebben wij zoveel mogelijk besproken om er zo achter te komen wat zij graag wilden en wat er mogelijk was. Aan het eind van het gesprek hadden wij voldoende informatie om aan de slag te kunnen met het organiseren van hun bruiloft. 

Gevulde champagneglazen staan op tafel klaar voor het proostmoment na de huwelijksceremonie.

In  iets meer dan 2 weken een bruiloft organiseren

Vaak is er een jaar of langer nodig voor het organiseren van een bruiloft. Die tijd hadden we niet, maar wij wilden er natuurlijk wel een fantastische dag van maken. Wij gingen aan de slag met een lijstje van alle dingen die geregeld dienden te worden. We deden een beroep op ons netwerk, maar wij hebben zeker ook "koud" mensen benaderd. 

Het was een hele zoektocht naar de juiste leveranciers en pas een paar dagen van te voren was echt alles rond. 

Wenshuwelijk. Het bruidspaar lacht naar de Babs tijdens de huwelijksceremonie in Grancafe Aan de beek in Arnhem.

Spoedhuwelijk en datum naar voren geschoven

De oorspronkelijke datum was 19 juni, maar die is i.v.m. de gezondheid van de bruidegom naar voren geschoven, naar 10 juni. Om dezelfde reden heeft er ook een spoedhuwelijk plaats gevonden, die via de Gemeente bij de rechtbank moest worden aangevraagd. De trouwambtenaar is bij het bruidspaar thuis gekomen en de ceremonie heeft in hun tuin plaatsgevonden. 

Wenshuwelijk. Het bruidspaar zit op een bankje tijdens de huwelijkscereonie en kijkt elkaar verliefd aan.

Veel  behulpzame leveranciers

Ongelofelijk hoeveel lieve leveranciers mee wilden werken! Zo mooi om te zien dat mensen iets voor anderen over hebben, terwijl zij die personen niet kennen. Ik vond het heel bijzonder! Hartverwarmend! Naast alle ellende in de wereld is er ook zoveel moois! Er werd meegedacht, er werden agenda's leeggehaald, afspraken verzet, gedoneerd, belangeloos meegewerkt, om dit mogelijk te maken. Wauw, zo ontzettend mooi!

Wenshuwelijk. Bruidspaar houdt elkaars handen vast tijdens de huwelijksceremonie.

De huwelijksdag

Het was een fantastische huwelijksdag. Alles liep zoals het moest lopen. De bruid en bruidegom straalden! Er was zoveel liefde! Liefde tussen het bruidspaar, met hun kinderen en met alle familie en vrienden die aanwezig waren! Natuurlijk was het anders dan anders. Zo waren er extra veel zakdoekjes nodig, want er werd ook veel gehuild. De beste beschrijving voor deze dag kwam van een vriend van de bruidegom. Zij kwamen samen op de locatie aan, voordat de bruid en hun dochters in een oldtimer arriveerden. Op dat moment regende het en scheen de zon. Dat is hoe ik mij voel, vertelde hij mij, dat is precies deze dag. 

De perfecte beschrijving wat mij betreft.

 

Weddingplanners Elvira Patelias en Corrie Verweij helpen de bruid die zojuist is aangekomen op de trouwlocatie.

Een grote eer

Voor mij, als weddingplanner, was het een grote eer aanwezig te mogen zijn! Deze dag zal ik nooit meer vergeten! Het was een dag vol emotie. Het raakte mij en ook in de weken erna bleef het in mijn hoofd. Een bruiloft met een gouden randje!

 

Tijdens het huweljksfeest maakt een livepainter een prachtig schilderij van het bruidspaar waarop de huwelijksceremonie te zien is.

Alles is liefde

Liefde, daar gaat het om! Liefde van een bruidspaar, liefde voor ouders, voor kinderen, voor vrienden. Liefde! Alles is liefde! 

Dat was op deze dag voelbaar! Liefde!

 

Drone foto van trouwlocatie Grandcafe Aan de Beek, naast het Watermuseum  in Sonsbeek park in Anrhem.

Vertel het aan anderen!

Mocht je mensen kennen die de wens hebben te trouwen, maar waarvan één van de twee ernstig ziek is, vertel dan gerust over de Stichting. Dit bruidspaar is er ook via via erachter gekomen dat deze Stichting bestaat en heeft er gelukkig gebruik van kunnen maken. Ben jij of ken je een bruidsleverancier die graag wil helpen, neem dan ook contact op met de Stichting. 

Kitty Becker, zangeres, zorgt voor live muziek tijdens de huwelijkscereonie in Arnhem.

Geniet van elke dag! 
Liefs, Elvira

 

Photocredits: Marieke Amelink van Special Edition Photography

 

Locatie: Grand Cafe Aan de Beek

Videograaf: In beeld media

Second shooter: Meek it happen

Muah: Bian Visagie

Bloemist: Green Explore

Taart en cupcakes: Tastycakes

Jurk: Tres Chic Bridal Wear

Pak: Roetgerink Foundation

Jurken dochters: Dreamdresses

Trouwringen: Juweliershuis Aalbers

Zangeres: Kitty Becker

Babs: Trouwheer Taco

Slingers: Slingermoes

DJ: Rob Spijker

Licht en geluid: Supersound 

Chefs: Librije

IJS: IJS SOL

Livepainter: Jeanette van Live Paint

Loungesets: Intratuin Arnhem

Tent: Meintent

Vlees: Kolenboertje

Trouwalbum: Dutch Ink Albums

Weddingchairs: Lintsen

Wedding website: Bruiloft Website

Foodtruck: Thoms Catering

 

 

Met speciale dank aan:

De verzamelaar die zijn auto ter beschikking heeft gesteld en chauffeur was. De Gemeente Arnhem, die met spoed de aanvraag voor de vergunning heeft verleend. Mona, de vriendin van het bruidspaar die als contactpersoon fungeerde en heeft meegedacht. De vriend van de bruidegom die voor het retro busje heeft gezorgd waarin Rob kon uitrusten.

Hart. Logo van Wedding and Dreams

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke
3 maanden geleden

Prachtig geschreven Elfje, wat mooi dat jij kon bijdragen aan deze bijzondere dag!

Marjolein
3 maanden geleden

Ontroerend hoe jij Elvira, je inzet voor de ultieme verbinding tussen geliefden. Geweldig dat Stichting Wenshuwelijk bestaat en dat jij daar nu deel van uitmaakt. Je positieve uitstraling alleen al hoort bij een wens die uitkomt.

Anneke Vos
3 maanden geleden

Wat een onroerend verhaal, waar de familieleden prachtige herinneringen aan overhouden. Mooi dat de Stichting bestaat en dat jij daar een onderdeel kunt zijn.

Romy
3 maanden geleden

Indrukwekkend Elvira . Niet alleen dit verhaal maar ook de hele site en de mooie foto’s etc. !